Som Comunitat Impulsa

Ajuts a projectes professionals i empresarials per a la innovació a les indústries culturals i creatives.

El Ministeri de Cultura llança aquesta convocatòria d'ajuda a projectes professionals i empresarials, incloent totes aquelles activitats privades amb ànim de lucre que contribueixin a modernitzar i renovar les indústries culturals i creatives.
Termini de presentació de sol·licituds fins al 9 de juliol de 2024

Més informació

Propera convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2024

La Fundació ”la Caixa” organitza quatre sessions informatives de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2024. Aquesta convocatòria té com a finalitat col·laborar amb entitats socials que desenvolupen els seus projectes a Catalunya per impulsar iniciatives adreçades especialment a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i que tenen com a objectiu millorar la seva qualitat de vida i fomentar la igualtat d’oportunitats.

Més informació

Convocatòria oberta del programa Impulsa Startups “Crea i Creix”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha obert aquesta convocatòria que té com a objectiu impulsar el creixement i el desenvolupament d'idees de negoci d’emprenedors mitjançant mentors que ofereixen un assessorament individualitzat. Tens temps fins el 24 de juny per presentar el teu projecte!

Més informació

KMINART obre convocatòria per a la recepció de propostes artístiques

KMINART, projecte de la Comuinitat IMPULSA, promou aquest concurs que té com objectiu contribuir, mitjançant l’art, a mantenir i reforçar els valors de respecte de l’entorn natural així com crear espais de conservació i diàleg amb la Natura. Cada proposta seleccionada comptarà amb una dotació de 200 € per atendre despeses i costos de producció.
El termini de presentació romandrà obert fins el 14 de juliol de 2024.

Més informació

Oberta la nova convocatòria “Beca Irene Vázquez” per cursar el Programa de Direcció General d’EADA

EADA ha anunciat la nova edició de la beca en honor a la fundadora d'EADA, Irene Vázquez, dirigida a dones emprenedores que desitgin potenciar el seu lideratge i capacitats en gestió cursant el Programa de Direcció General - PDG d'EADA.
Aquesta beca, que es concedirà a una dona amb un projecte empresarial que pertanyi al sector de la cultura, ofereix una deducció del 100% del cost de la matrícula que està valorat en 19.500€.

Més informació

Beques de suport a la Música i les Arts de la Fundació Güell

La Fundació Güell atorga 3 beques anuals (Música, Arts Visuals i Estudis en el Camp de l'Art) i 1 premi d’arquitectura. Cadascuna de les beques dona suport activament al progrés dels becaris mitjançant una dotació en tres pagaments trimestrals, així com donant l’oportunitat d’exposar els seus projectes al Palau Güell de Barcelona.

Més informació

Ciutat Flamenco 2024 obre les convocatòries per a artistes i ponents

Entre d'altres, està oberta la convocatòria dirigida a artistes i companyies residents a Catalunya que desitgin participar en la programació de la 31a edició del festival Ciutat Flamenco, que se celebrarà a Barcelona del 17 al 27 d’octubre de 2024.

Més informació

L’ICF té oberta la línia de préstecs “ICF Cultura” per finançar projectes creatius

L’Institut Català de Finances facilita finançament a start-ups, persones treballadores per compte propi, microempreses, pimes i grans empreses mitjançant un ampli ventall de productes i instruments financers centrats en préstecs, avals i capital risc. Recentment ha obert la línia de préstecs per finançar projectes creatius i relacionats amb la producció, distribució, comercialització i difusió, exhibició o protecció de béns i/o serveis culturals.

Més informació

Obre la venda anticipada per als espectacles del festival Terrats en Cultura 2024

El festival Terrats en Cultura 2024, projecte de la Comunitat IMPULSA, celebra la 12a edició amb una programació repartida entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. El festival concentra l'activitat durant dos mesos: de l’1 de juny al 27 de juliol, amb 15 espectacles de primer nivell amb un format íntim. Les entrades pel festival Terrats en Cultura 2024 ja estan a la venda a través del web. Gaudeix del 20% de descompte per compra anticipada fins al 30 de maig.

Més informació

La Fundació Sifu llança la 5a edició de les Beques Superarte

Està obert el termini per sol·licitar la beca artística destinada a la formació i el desenvolupament de música i dansa de persones amb diversitat funcional. La beca "Entitats, institucions artístiques i formacions de música o dansa" està adreçada a entitats que tinguin un projecte musical o de dansa en què participin persones amb discapacitat, així com grups de música o dansa propis.
El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert fins al 6 de juny de 2024

Més informació

Inscripcions obertes pel Producers Meet Producers (PMP)

Producers Meet Producers (PMP) és una incubadora per a productores audiovisuals de nova creació amb una trobada anual, entre productores emergents i productores consolidades, organitzada per Productors Audiovisual de Catalunya (PAC), que s’emmarca dins del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb el suport del departament d’indústria del mateix festival.
Inscripcions obertes des del 6 de maig fins al 21 de juny 2024.

Més informació

L’Alternativa obre tres de les convocatòries de Cinema Pendent

L’Alternativa PRO obre convocatòries de projectes per als programes de la 12a edició de Cinema Pendent, l’espai que dedica des de 2013 a impulsar el desenvolupament de projectes i a ampliar les possibilitats del sector cinematogràfic i audiovisual de producció independent.

Més informació

Premis Productor/a Emergent PAC 2024

Per tercer any consecutiu la PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya), dona el Premi Productor/a Emergent PAC, al FILMETS Badalona Film Festival. Aquest premi té com a objectiu buscar nous talents en la producció audiovisual catalana, així com premiar el risc i la llibertat creativa del/a productor/a.
Pots inscriure el teu curtmetratge fins el 31 de maig 2024!

Més informació

Subvencions per a projectes d’entitats que articulin el sector de la cultura digital

S'obre la convocatòria per donar suport a les entitats sense ànim de lucre que, de manera continuada al llarg de l'any, duen a terme projectes destinats a donar suport als sectors i professionals (artistes, entitats o empreses) en l'àmbit de la cultura digital, desenvolupant iniciatives per a la coordinació, representació o defensa dels interessos d'aquests.
Termini convocatòria: 07/05/2024

Més informació

Sessions sobre finançament empresarial: Deduccions i transferència de crèdit fiscal en espectacles musicals

Nova sessió a la Cambra de Comerç de Barcelona adreçada a productores del món de la música, socis d'ARC, i membres d'associacions sectorials, Acadèmia de la Música, Xàfec, ASACC i APM. Els objectius són
explicar el funcionament de l'eina de TCF i presentar casos reals, així com incrementar el nombre d'aquestes operacions en els pròxims exercicis.

Més informació

Convocatòria oberta: 24a edició dels Premis Nacionals de Comerç i Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

L'objectiu d’aquests premis és distingir persones, empreses, entitats del sector i ens públics que, per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i adaptabilitat, contribueixen de manera rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.

Més informació

Nova eina per aconseguir finançament addicional per productores d’arts escèniques i visuals

La Cambra de Comerç de Barcelona presenta una nova eina de finançament directe per als professionals de les arts escèniques i l'audiovisual. No es tracta ni de mecenatge ni de préstecs, sinó de convertir en diners el crèdit fiscal que la llei concedeix a aquest sector.
Propera jornada: 30 abril

Més informació

Taller pràctic presencial: sol·licitud i justificació de subvencions a activitats de dansa i activitats de circ

L’Àrea de les Arts Escèniques de l’ICEC organitza un taller presencial pensat per optimitzar els procediments de sol·licitud i justificació de subvenció del seus ajuts anuals. Adreçat a tots els professionals, gestors i tècnics dels sectors del circ i de la dansa que s’iniciïn a la tramitació d’aquestes línies de subvencions destinades a empreses i autònoms.

Més informació

Convocatòria oberta: Aliances per a una democràcia cultural

La Fundació Daniel i Nina Carasso obre la 3a edició de la convocatòria "Aliances per a una democràcia cultural", adreçada a institucions culturals, administracions públiques, organitzacions i professionals especialitzats en l'àmbit de la mediació cultural/artística, així com a organitzacions del tercer sector.
Convocatòria oberta fins al 16 de maig de 2024.

Més informació

El Festival Itinera busca músics de micropobles!

El Festival Itinera, projecte guanyador del Premi IMPULSA Cultura 2021, ha llançat una convocatòria per captar i promocionar talent musical dels Micropobles de Catalunya. L'objectiu és trobar propostes musicals d'1 a 4 músics perquè participin en la quarta edició del Festival Itinera 2024.
El període d'inscripcions és del 18 de març al 10 de maig de 2024

Més informació

Inscripcions obertes per a actuar al Festival Portalblau

S'obre la 2a Edició del Concurs Escenari Portalblau. El Festival impulsa la segona edició del concurs per actuar al mateix festival, una ocasió única per gaudir en directe de les noves promeses artístiques del nostre país.
Període d'inscripcions: de l’1 d’abril al 20 de maig.

Més informació

I Festival astronòmic i de l’espai 2024

Els propers 20 i 21 d'abril se celebrarà la primera edició del Festival astronòmic i de l'espai a l'Ametlla del Vallès.
Un esdeveniment de divulgació, familiar i obert a tothom però especialment a nens i nenes i a estudiants joves.
Estan obertes les inscripcions!

Més informació

S’obre la convocatòria de la 3ª edició del programa Tiina

La tercera edició del programa d’Inversió d’impacte Tiina compta amb una dotació de 200.000 euros per a empreses socials, start-ups o entitats sense ànim de lucre que tinguin un projecte innovador, amb impacte social i/o mediambiental que pugui generar una transformació real, amb potencial de rendibilitat o autosostenibilitat i que operin a Espanya.

Més informació

L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona obre convocatòria per nous films

L'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, arriba aquest any a la seva 31a edició i obre convocatòria pels nous films. Per a la competició nacional i internacional són elegibles llargmetratges i curtmetratges de ficció i no-ficció, experimentals i d'animació. Tots els films que es presentin han d’haver estat produïts després de l’1 de gener de 2023. La data límit és el 7 de juliol de 2024.

Més informació

WORKSHOP #20 – XARXES NEURONALS: Convocatòria oberta de la Fundació Èpica La Fura dels Baus

La Fundació Èpica ofereix 30 beques a creatius seleccionats per a participar en el workshop d’art-ciència que es desenvoluparà entre els dies 6 i 27 de maig de 2024, tots dos inclosos.
Termini d’inscripció: Del 4 de març al 4 d’abril del 2024

Més informació

Noves convocatòries d’internacionalització de l’Institut Ramón Llull

L'Institut Ramón Llull, l'organisme responsable de la projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes, ja té publicades les noves convocatòries d'internacionalització i les diferents subvencions per a programes de mobilitat, residències, traduccions i promocions.

Més informació

El Festival Revela’t 2024 ja té la prevenda d’entrades activa

Encara es poden adquirir les entrades anticipades del festival Revela't, un dels projectes que ha passat pel Programa Impulsa Cultura. Teniu temps fins el 20 de març per comprar-les amb un descompte i entrar a un sorteig molt especial!

Més informació

Gaudeix del festival BAW (Brava Arts Weekend) el proper 30 i 31 de març

Aquesta Setmana Santa tens una cita amb les arts a la Bisbal d'Empordà! Estem encantades de compartir-vos el cartell d'un dels projectes que forma part del Programa Impulsa Cultura 2024. Es tracta del Festival BAW (Brava Arts Weekend), que tindrà lloc a la Costa Brava el proper 30 i 31 de març. Us hi esperen!

Més informació

Convocatòria oberta IMMENSIVA RESIDENCE 2024. D’ESPRONCEDA – Institute of Art & Culture de Barcelona

IMMENSIVA és una plataforma internacional per a artistes i creatius que treballen amb tecnologies avançades com VR, AR, AI, sensors i moltes altres.
Pots presentar la teva sol·licitud fins el dia 11 de març.
Període de la residència: del 2 al 26 d'abril.

Més informació

CONVOCATÒRIA OBERTA: III edició DKV IMPACTA

Impact Hub dóna suport a DKV assegurances amb la III edició de DKV IMPACTA, una iniciativa que cerca i recolza startups i organitzacions del tercer sector que innoven en salut.
Aquesta convocatòria estarà oberta fins al 22 de març.

Més informació

Grup Set organitza la próxima sessió del cicle VEUS VIII sobre «CIBERSEGURETAT EN TEMPS DE IA»

Grup Set, entitat col·laboradora de la Fundació Catalunya Cultura, organitza un col·loqui sobre la ciberseguretat en temps de la intel·liència artificial, el proper dia 14 de març a les 19.00h a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Més informació

19a edició dels Premis Fundació Randstad – Presentació de candidatures fins al 29 de febrer

Els premis Fundació Randstad estan orientats a reconèixer les millors iniciatives impulsades per empreses, persones o entitats que busquen fomentar la igualtat d'oportunitats en l'ocupació de les persones amb discapacitat, entre els quals hi ha el Premi Fundació Randstad a la difusió de la cultura, coneixement i normalització de la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat.
Pots presentar la teva candidatura fins al 29 de febrer.

Més informació

DOPALAND, obra produïda per Sala Fènix, el 5 de març a La Villarroel

Sala Fènix, una sala de teatre que proposa obres dirigides a adults i famílies i finalista del Premi IMPULSA CULTURA 2022, presenta el 5 de març la 3a temporada de DOPALAND, una obra que tracta el que és viure en la societat d'avui dia.

Més informació

2a edició del Festival BOCA per a joves de 14 a 17 anys al CCCB

El Festival BOCA és un festival de música organitzat i adreçat a joves d'entre 14 i 17 anys i una iniciativa de la plataforma en línia NouPOP, creador de Muntem Un Festival, guanyador del Premi IMPULSA CULTURA 2022. Aquest any tornen amb la 2a edició del Festival amb nova música per celebrar i gaudir de la cultura. El BOCA 2024 se celebrarà el dissabte 2 de març al CCCB.

Més informació

4a edició de “Pequeños pacientes, grandes lectores” de la Fundación Cultura en Vena

Es tracta d'un programa d'incentiu a la lectura i escriptura de contes per a pacients pediàtrics en hospitals (hospitalitzats o ambulatoris). El termini per participar-hi acaba el 31 de maig d'enguany.

Més informació

Nou cercador que unifica els ajuts culturals de totes les administracions catalanes

La Mancomunitat Cultural ha posat en marxa un nou cercador que permet accedir a totes les subvencions de l’àmbit cultural de totes les administracions públiques. El portal ajutscultura.cat, que ja està disponible, l’ha desenvolupat un grup de treball específic de la Mancomunitat Cultural, liderat pel Departament de Cultura amb la col·laboració de la resta d’institucions. Es tracta d’un cercador que facilita als sectors culturals i a la ciutadania la informació i accés a tots els ajuts i subvencions vigents en l’àmbit artístic i cultural independentment de quina sigui l’administració pública catalana que els impulsa.

Més informació

Fundació SIFU i Caixa-Forum+ promouen el talent artístic sense barreres amb l’estrena de la sèrie SuperArte

Fundació SIFU i Caixa-Forum+, la plataforma online gratuita especializada en difusió cultural i científica de la Fundación “la
Caixa”, estrenan aquesta sèrie que consta de sis capítols en què coneixerem alguns dels artistes que estan becats per la Fundació amb l’objectiu de mostrar que el talent artístic no entén de fronteres ni limitacions.

Convocatòria per al Concurs de disseny de la nova imatge de Terrats en Cultura

Coincidències obre la seva 2a convocatòria per a que joves talents del món del disseny i de les arts plàstiques s’encarregui de crear la imatge del cartell de la temporada de Terrats en Cultura 2024. El termini per presentar propostes és fins el 19 de febrer.

Més informació

Representació solidària de l’òpera de La Traviata a la Factoria Cultural de Terrassa, a benefici de l’entitat Som Riures

La Factoria Cultural de Terrassa acollirà el pròxim divendres 26 de gener, a les 20 h, una representació solidària de l'òpera de La Traviata de Giuseppe Verdi. Els beneficis de la trobada aniran destinats a l'entitat sense ànim de lucre Som Riures, vinculada al Centre Dental les Escoles de Terrassa.

Més informació

Convocatòria General de Subvencions 2024 de l’ICUB per a projectes i activitats culturals

L'Ajuntament de Barcelona ha obert convocatòria de subvencions per a l'any 2024. Les activitats o projectes que es subvencionin han de fomentar activitats d'interès públic o social que estiguin incloses en alguna de les línies de subvencions aprovades al Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament. Inscripcions fins al 25 de gener.

Més informació

Convocatòria oberta d’una nova edició del programa Creamedia

Creamedia és un programa de suport a la creació d'empreses del sector de les indústries creatives i culturals. El programa està enfocat a donar suport a noves iniciatives, amb l'objectiu de transformar-les en empreses viables que puguin prosperar en un dels sectors econòmics estratègics de la ciutat. L'edició Hivern-Primavera començarà a febrer i durarà fins a maig. Pots presentar la teva candidatura fins al 10 de gener de 2024.

Més informació

📣 Vols que oferim els teus serveis? Suma’t al Catàleg IMPULSA – Trobada ONLINE #ComunitatIMPULSA

Hem creat una borsa de projectes que abraça tots els àmbits de les arts i la cultura del conjunt del territori català. Volem aprofitar la nostra xarxa de contactes per oferir els vostres serveis culturals a tothom. Però per fer-ho, heu de voler-ho vosaltres!

La jornada tindrà lloc en format online el dijous 21 de desembre de 10 a 11.30 h. Explicarem les bases i el funcionament del Catàleg IMPULSA, els serveis que ofereix, els beneficis que aporta, així com la manera de sumar-vos-hi. La trobada comptarà amb la participació de l'advocada Clara Esteve, de l'equip de Roca Junyent. Cal inscripció prèvia.

Més informació

Visites guiades a l’exposició de fotografia participativa “CICATRICES” de Passenger Tales

Passenger Tales ofereixen visites guiades a l'exposició de fotografia participativa: “CICATRICES” realitzada pel col·lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere, vinculades a l'entitat “Mujeres pa´lante”. Amb elles navegarem moments vitals de la seva autobiografia, a través de les seves narratives visuals. Horaris: Dimecres 13/12, a les 18.30h - Dissabte 23/12, a les 11.30h - Dijous 11/01, a les 18.30h. A TPK art i pensament contemporani. Av. Josep Tarradelles i Joan, 44. L'Hospitalet del Llobregat.

Més informació

Concert solidari pel 9è aniversari de Vozes

VOZES celebrarà el pròxim dijous 30 de novembre a les 19:30h a l'Auditori de Barcelona, un concert solidari per celebrar que segueixen creixent junts i que el seu missatge a favor de la cohesió i la integració segueix unint persones al voltant de les nostres orquestres.

Més informació

Torna “Portraits, Friends & Family”, la trobada anual de retrats de Foto Colectania

"Portraits, Friends & Family" és la trobada anual de retrats on Foto Colectania es transforma en un gran plató fotogràfic. Podràs reservar una sessió amb el fotògraf que escullis i fer-te un retrat amb qui més t'estimis: família, amb amics, amb la teva mascota... Els beneficis es dedicaran al desenvolupament dels programes de l'entitat. L'activitat tindrà lloc el 25 de novembre de 2023.

Més informació

Nova edició del taller de cinema Horagai – Sessions informatives per a joves i educadores

Horagai és un espai de creació cinematogràfica dirigit a joves en situacions de desavantatge social on, a través de l’aprenentatge de la tècnica i la creació audiovisual, exploren les seves realitats per deixar de ser narradxs i passar a ser creadorxs des de la seva pròpia visió del món, tot trencant estereotips. Enguany faran dues sessions informatives per a joves i educadores on l'equip per explicar el projecte i els detalls de la propera edició:
- Dimarts 21 de novembre 11h / - Dijous 23 de novembre 17h.

Més informació

Formació a la Cambra de Comerç de Barcelona: Com estalviar fiscalment invertint en projectes audiovisuals

La Cambra de Comerç de Barcelona, juntament amb PROA (Federació de Productores audiovisuals), organitza aquesta sessió adreçada a promoure i divulgar l'eina de desgravacions fiscals per a la producció audiovisual i la transmissió de crèdit fiscal entre productores audiovisuals i empreses inversores. El 14 de novembre a les 10 h.

Més informació

Presenta la teva pel·lícula al DocsBarcelona!

El DocsBarcelona obre convocatòria de llargmetratges documentals per la 27a edició del festival i volen veure el teu! Les pel·lícules seleccionades optaran a nombrosos premis, entre ells el Premi a la Millor Pel·lícula, consistent en una dotació econòmica de 5.000 € i un guardó, el Premi a la Millor Pel·lícula Catalana i el Premi Nou Talent - Filmin, en concepte de 4.000 €. La data límit d'inscripcions és el 15 de novembre.

Més informació

Les bruixes i la bruixeria, eixos principals de la 42a edició del Festival de Cinema de Terror, TerrorMolins

Un tast del millor cinema de terror nacional i internacional de la mà de Terror Molins, el Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. En la seva 42a edició, que tindrà lloc fins al 13 de novembre, el festival tindrà com a eix principal la figura de la bruixa i la bruixeria com a font d'inspiració per al cinema de terror des dels seus orígens.

Més informació

Col·labora en “La ceba que fa riure” i ajuda a Pallapupas com a voluntari!

Els dies 9, 10 i 11 de novembre, Pallapupas tornarà a ser beneficiària de la campanya solidària que promou la cadena de supermercats Condis on, durant tres dies, posa a la venda un producte fresc (la primera ceba que fa riure!). Tota la recaptació anirà íntegrament a l’entitat i, per poder dur a terme aquesta campanya, NECESSITEM LA TEVA AJUDA! Com ho pots fer? Oferint el teu temps com a voluntari/a!

Més informació

Convocatòria oberta dirigida a músics per a participar en la 3a edició del Music Urban Circuit (MUC)

Poblenou Urban District obre una convocatòria dirigida a músics per a participar en la tercera edició del Music Urban Circuit (MUC), en el marc del Poblenou Open Night 2023, el pròxim divendres, 24 de novembre. El MUC és un circuit musical arreu d’escenaris, sales de concerts i espais singulars de Poblenou on els músics tindran l'oportunitat de tocar i presentar el seu repertori. El límit de presentació de propostes és el 6 de novembre a les 14:00h.

Més informació

Neix la «Beca Mans» per a companyies, col·lectius i professionals d’arts escèniques

Aquesta setmana tanca la convocatòria pública de la primera edició de la "Beca Mans", impulsada per Viu el Teatre. L’objectiu de l'ajuda és acompanyar persones creadores -companyies, col·lectius i professionals de les arts escèniques- al llarg de dos anys en el seu procés creatiu amb una mirada de 360 graus. La data límit per presentar candidatura és el 27 d’octubre de 2023 a les 14 h.

Més informació

Tot a punt per arrencar la 10a edició de Art Photo Bcn

Art Photo Bcn és un punt de trobada entre autors i autores, el circuit artístic i amants de la fotografia. Aquest any celebren la seva 10a edició, amb diverses seus a la ciutat i el Disseny Hub Barcelona com a seu central, amb exposicions, fira, photobook market, visionats, espai de networking, tallers i activitats. Del 26 al 29 d'octubre de 2023.

Més informació

Últims dies per aplicar a la 3a Beca Irene Vázquez d’EADA Bussiness School

EADA Business School ha obert, en col·laboració amb la nostra Fundació, la convocatòria de la 3a edició de la Beca Irene Vázquez amb l’objectiu d’impulsar la formació de dones emprenedores en l’àmbit de la cultura. Ofereixen una deducció del 100% del cost del Programa de Direcció General-PDG, valorat en 18.500 € i amb una durada de set mesos. El termini d’inscripció està obert fins al 30 d'octubre de 2023.

Més informació

NUBIA LAB INCUBACIÓ, un programa d’incubació per al desenvolupament de projectes innovadors

Un programa d’incubació de creatius / artistes locals per al desenvolupament de projectes innovadors mentre són tutoritzats i convidats a tallers en l’àmbit tecnològic i artístic per diversos mentors, a més d’una posterior exposició i selecció de projectes comissariats. El termini està obert fins al 10 d'octubre de 2023.

Més informació

Ja està oberta la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023

Si tens un projecte social orientat a promoure la igualtat d’oportunitats i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya, la Fundació ”la Caixa” obre una convocatòria adreçada a entitats socials que desenvolupin aquest tipus de projecte. Pots presentar la teva candidatura fins al 5 d'octubre a les 17 h.

Més informació

Jornades Qomic Boom pels amants de les novel·les gràfiques!

Les terceres jornades Qomic Boom organitzades pel Museu del Còmic tindran lloc el 2 i 3 de setembre al pavelló ZEM 2 de Sant Cugat del Vallès i l'entrada és gratuïta. Hi haurà prop de 100 artistes mostrant i venent els seus treballs. També hi haurà tallers infantils de còmic, una exposició dels cartells participants en el concurs per crear el cartell del Qomic Boom 2023 i signatures d'autors.

Més informació

Jazz per a tothom al 9è Festival Jazzing de Sant Andreu

El Jazzing és un festival de jazz dirigit a joves i públic familiar amant d’aquesta música, que ofereix una proposta musical que aposta pels joves músics de la Sant Andreu Jazz Band, músics emergents i referents de l’escena nacional i internacional. Es presentarà del 2 al 5 de setembre.

Més informació

El Festival Eufònic a les Terres de l’Ebre

Projecte guanyador del Premi Nacional de Cultura 2023, Eufònic destaca per la combinació d’innovació i tradició, i una forta vinculació amb el territori de les Terres de l’Ebre. Podrem gaudir d'actuacions, espectacles audiovisuals i instal·lacions artístiques a Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona els dies 24 al 27 d’agost.

Més informació

Col·laboració econòmica per a projectes de la Fundació Ibercaja

La Fundació Ibercaja dona suport a entitats sense ànim de lucre que vulguin desenvolupar projectes de diversos àmbits, dins de les línies de treball de la Fundació: Educació, Ocupabilitat, Cooperació, Cultura, Medi Ambient i Patrimoni. 

Més informació

Cinema Lliure, nits d’estiu de bon cinema a la platja

Cinema Lliure desplegarà aquest estiu les seves pantalles per platges del litoral català i mallorquí fins al 10 d’agost, projectant títols de renom i propostes provinents de nous talents, amb sessions per a tots els públics.

Més informació

Save the date – 6 de setembre / Trobada de la Comunitat IMPULSA: “El finançament de la cultura: una fita possible”

L’objectiu de la trobada serà conèixer i explorar les diferents vies de finançament que existeixen al mercat per a les empreses del sector cultural, més enllà de les subvencions o patrocinis més convencionals.

📌 6 de setembre de 10 h a 13.15 h a la Cambra de Comerç de Barcelona

Més informació

El Festival Macroclima torna a Camprodon

Camprodon viurà aquest estiu la 2a edició del Festival Macroclima, els dies 28 al 31 de juliol amb una programació ambiciosa per convertir-se en un festival referent al Pirineu gironí. Pel Parc de la Mare de la Font hi passaran alguns dels grans noms de la música catalana actual.

Més informació

Beques per a músics i artistes joves de la Fundació Güell

Les beques de la Fundació Güell volen ser un estímul per als joves en el perfeccionament de la tècnica i en l’aprofundiment per a la investigació. Hi ha tres modalitats: Música, Arts Visuals i d'Estudi en el camp de les Arts. El termini d’inscripció d’enguany està obert fins al 26 de setembre de 2023.

Més informació

Coneixes el projecte “Cap infant sense conte?”

"Cap infant sense conte" té l'objectiu de fomentar l'ús del català, l'hàbit lector i la creativitat dels infants. És un projecte sense ànim de lucre que compta amb la col·laboració d'empreses i ajuntaments per tal de publicar contes inèdits. Els fan arribar a 35 hospitals de Catalunya, escoles, entitats socials, CAP's, etc. El projecte es nodreix de col·laboracions econòmiques d'empreses i ajuntaments. Si vols rebre algun exemplar del projecte, posa't en contacte a través del weu web.

Més informació

ENTREVISTA | Equip de Terrats en Cultura: “Potser no recordes on has vist una obra, si a tal teatre o altre, però si has vist alguna cosa als Terrats, tens clar que ha passat allà”

Aquest any Terrats en Cultura celebren el seu 10è aniversari. Parlem amb Anna Piferrer, Isaias Fanlo i Lola Armadàs, fundadors de Coincidències i Terrats en Cultura, sobre les particularitats i l’evolució del projecte, així com els reptes de l’edició d’enguany.

Descarregar PDF Descarregar

africa moment presenta l’espectacle ‘afrikan party’, en el marc del festival oyofe

'afrikan party' és el nou espectacle d'oulouy i produït per africa moment, que es presentarà el divendres 7 de juliol a la sala Paral·lel 62, en el marc del festival oyofe. L'espectacle explica la història d'un nen nascut l'any 2090 als estats units d'afrika, un viatge pels seus milers de tradicions, rituals i cultures que el connecten al passat, present i futur.

Més informació

Conèixer el Pla de l’Estany a través de la música, amb el Festival Recòndit

El Recòndit programa concerts i més activitats a tots els municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany. 24 dates i 32 artistes per descobrir la comarca, reivindicar el paper dels petits municipis en la cultura i per gaudir de música de primer nivell. Programació des del 7 de juliol fins al 14 d'octubre.

Més informació

Últims dies per presentar projectes en desenvolupament al Cinema Pendent de l’Alternativa

Cinema Pendent és el conjunt d’activitats que tenen lloc dins de la secció de l’Alternativa Pro amb l’objectiu de donar suport i impulsar el desenvolupament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de producció independent. Convocatòria oberta fins al 29 de juny.

Més informació

Neix laCultivadora, un projecte per promoure i impulsar la cultura des d’una mirada educativa

laCultivadora és un projecte comú constituït per sis equipaments escènics i musicals nacionals, L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, compromesos en aprofundir en la relació entre arts i educació.

Més informació

La directora de cinema Nina Menkes i la muntadora Claire Atherton visiten els “Dies d’indústria” d’Acció Dones Visuals

En aquesta edició dels Dies d'Indústria d'Acció Dones Visuals podrem gaudir de dues Master Class amb ponents de primer nivell.

Més informació

Presentació del SOLC Festival, projecte del Programa IMPULSA CULTURA 2023 – 18 de juny a Sarroqueta (Alta Ribagorça)

El SOLC Festival · Bioart & Society us convida al [pre] SOLC Festival que se celebrarà a Sarroqueta (Alta Ribagorça), el diumenge 18 de juny de 17.30 h a 21 h. Pots confirmar la teva assistència info@solcfestival.cat

Més informació

L’11 de juny, gaudeix d’Embotona’t, un festival familiar i solidari de música per a tothom

Embotona't és un festival per a tothom, per a totes les famílies i tots els infants que se celebra al Poble Espanyol. És el festival on la diversitat és la protagonista.
Hi haurà concerts, contes, titelles, cinema, tallers i altres sorpreses!

Més informació

Convocatòria oberta per Acció Viver, programa d’acompanyament i assessorament per a projectes de llargmetratge

Dones Visuals obren convocatòria per Acció Viver, un programa d’acompanyament i assessorament amb una durada de sis mesos, per directores i guionistes amb un projecte de llargmetratge de ficció i/o documental en desenvolupament. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 7 de juliol.

Més informació

Torna ‘Un dia de Nassos’, la festassa organitzada per Pallapupas

La 12ª edició d’Un Dia de Nassos serà els dies 3 i 4 de juny en tres espais molt especials: Tibidabo, Catalunya en Miniatura i Granja d’Aventura Park. Un cap de setmana a l’any, els Pallapupas surten dels hospitals per compartir l'humor amb tothom, amb l'objectiu de recaptar fons perquè poder continuar transformant els hospitals i omplir-los de riures.

Més informació

Arriba la 4a edició del Festival LUMÍNIC

Del 3 de juny al 16 de juliol arriba la 4a edició del Festival LUMÍNIC per omplir de fotografia els carrers, les places i les galeries de Sant Cugat del Vallès. La mostra fotogràfica posa en valor les noves construccions de la fotografia, la represa al món analògic i la intel·ligència artificial.

Més informació

Oberta la convocatòria del programa Creamedia 2023

Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament empresarial del ICEC i la Fundació Catalunya Cultura, amb la col·laboració de Productores Audiovisuals de Catalunya i la Fundació Carulla, llencen plegades la segona convocatòria del programa Creamedia de 2023, que dona suport a projectes d'emprenedoria de les indústries creatives i culturals. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 4 de juny.

Més informació

Neix Festivals Terres de l’Ebre, un segell identitari que aglutina els festivals professionals de Terres de l’Ebre

La marca Festivals Terres de l’Ebre, ideada per Col·lectiu Cultura com una plataforma col·laborativa, identifica, mostra i fa d’altaveu dels 15 festivals adherits fins ara, amb l’objectiu d’emprendre accions conjuntes que permetin amplificar la visibilitat i la viabilitat dels projectes culturals, així com rendibilitzar recursos, i generar noves audiències.

Més informació

ENTREVISTA | Asier Suberbiola, director d’Aupa Strings: “Si saps connectar amb la música significativa per a cada persona, pots tenir-hi una relació més emocional ”

Aupa Strings són una formació de corda amb un llenguatge propi i trencador a la cruïlla entre la música urbana actual i la tradició clàssica. Asier Suberbiola, membre i director artístic del projecte, explica com reivindiquen el poder transformador de la música.

Descarregar PDF Descarregar

Convocatòria oberta de la 3a edició dels Premis El Temps de les Arts. Pots participar-hi fins al 30 de juny

Els Premis El Temps de les Arts volen estimular la cultura d’innovació i reconèixer el talent dels creadors i projectes realitzats en els diversos àmbits artístics de tots els territoris de parla catalana, de pobles i ciutats sigui quina sigui la seva dimensió.

Més informació

Jornada “Moble: territori, tradició i nova artesania” que organitza l’Associació per a l’Estudi del Moble, del 4 al 6 de maig

Jornades d’intercanvi d’idees i networking amb dissenyadors, makers, artesans, ebenistes, empresaris, gestors culturals i historiadors del moble, per entendre les claus de la innovació del futur i conèixer quines formes tenia el moble en el seu origen, quan era l’obra d’un artesà anònim que treballava amb materials propers per a clients locals.

Més informació

Subvencions per a l’organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió, 2023

La Generalitat de Catalunya estableix dues modalitats de subvencions:
- Subvencions per a la preparació i celebració a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.
- Subvencions per a la subtitulació al català de la programació audiovisual dels festivals i mostres audiovisuals que se celebren a Catalunya.
Convocatòria oberta fins a l'11 d'abril.

Més informació

Oberta la convocatòria de la 8a edició del Windows Art Circuit de Poble Nou Urban District

El Poblenou Urban District busca muralistes, pintors/es, fotògrafs/es, il·lustradors/es i escultors/es per participar en la 8a edició del Windows Art Circuit/WAC, que enguany se celebrarà el 6 de maig, en el marc del Poblenou Open Day, una jornada per descobrir l’oferta cultural del Districte Creatiu de Barcelona.
La data límit per presentar les candidatures finalitza el 30 de març.

Més informació

ENTREVISTA | Maria Hervàs, directora de Teatre Nu: “Volem normalitzar el teatre i vetllar per la seva accessibilitat universal”

Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles amb l’objectiu de promoure i arrelar les arts escèniques, en totes les seves formes, al territori. A més de reivindicar la cultura al centre de la quotidianitat, segons explica Maria Hervàs, directora d’aquesta iniciativa amb més de 20 anys de vida.

Descarregar PDF Descarregar

El Departament de Cultura presenta les subvencions en l’àmbit de les arts escèniques, visuals i de la música: convocatòria oberta fins al 16 de març

No us perdeu les convocatòries de subvencions dirigides a projectes artístics de circ, arts visuals, arts escèniques i música del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 16 de març.

Més informació

Subvencions per a la realització de consultories: convocatòria oberta fins al 27 de març

La Generalitat de Catalunya compta amb una línia de subvencions per a la realització de consultories destinades a empreses i entitats culturals de l'àmbit de les arts escèniques, les arts visuals, editorial, musical, audiovisual i de la cultura digital.

Més informació

Acció Producció i Acció Curts, programes de formació de Dones Visuals: convocatòria oberta fins al 28 de març

Dones Visuals ha obert la convocatòria de dos programes d’acompanyament i assessorament dirigit a productores emergents amb l’objectiu d'impulsar el talent femení a la indústria audiovisual catalana. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 28 de març.

Més informació

Beques SOS Cultura de la Fundació Carulla: convocatòria oberta fins al 30 de març

Si tens un projecte artístic pensat per ser exhibit a l'espai públic i amb l’objectiu de reflexionar sobre noves maneres de viure més sostenibles, informa't sobre les beques SOSCultura de la Fundació Carulla. Podeu optar a una de les cinc beques de 6.000€, residència artística i formació. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de març.

Més informació

Premi DOC-U de DocsBarcelona: convocatòria oberta fins al 6 de març

Ets estudiant i tens un curt documental? DocsBarcelona busca joves talents que vulguin presentar els seus curtmetratges i tenir l'oportunitat de participar en activitats de professionalització i optar al premi DOC-U. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 6 de març.

Més informació

Taller de Composició i Experimentació Musical de Festival Mixtur: convocatòria oberta fins al 21 de març

El Festival Mixtur de nova creació sonora ha obert la convocatòria dels seus Workshops 2023 que tindran lloc a l'octubre amb artistes reconeguts a nivell internacional. Les temàtiques dels tallers són composició i experimentació sonora, improvisació i interpretació. La data límit per presentar les candidatures és el 21 de març.

Més informació

Fira Swab Barcelona 2023: convocatòria oberta fins al 28 d’abril

Swab Barcelona busca galeries o espais emergents d'art per participar a la Fira d'enguany que tindrà lloc del 5 al 8 d'octubre. Termini per presentar les sol·licituds fins al 28 d'abril.

Més informació

Estrena’t al territori de Sala Trono: convocatòria oberta fins al 20 de febrer

Últims dies per presentar la teva candidatura a "Estrena't al territori", una iniciativa que dona suport a la producció i gira al territori per a companyies emergents. Termini per presentar les sol·licituds fins al 20 de febrer.

Més informació

Residència artística del MIT: convocatòria oberta fins al 30 d’abril

El Museu Internacional de Titelles de Catalunya obre la convocatòria de Residències Artístiques i de Investigació 2023. Termini per presentar les sol·licituds fins al 30 d'abril.

Més informació

Arrenca la 3a edició de Passenger Tales

Passenger Tales és un projecte que va rebre una menció especial del Premi IMPULSA CULTURA 2022. Aquest any, en el marc de la 3a edició, organitzen 25 tallers de creació fotogràfica amb dones migrants i víctimes de violència de gènere.

Més informació

Polièdrica Magazine publica l’anuari 2022: “Pràctiques per a un ecosistema dels Drets Culturals”

Polièdrica és un mitjà independent d’actualitat i mediació cultural. L'anuari és una publicació que presenta una selecció d'accions i projectes d'art i educació i cultura comunitària que enriqueixen social i intel·lectualment el territori.

Més informació

Eufònic STNBL 2023: convocatòria oberta fins al 19 de març

Eufònic aposta pel talent cultural i artístic del territori convidant artistes a presentar peces i treballs ja desenvolupats per donar-los més visibilitat en el marc de la dotzena edició del Festival al mes d'agost.

Més informació

12a residència artística i creativa d’Eufònic i Lo Pati: convocatòria oberta fins al 19 de març

La residència creativa d'Eufònic busca acollir projectes d’art sonor, música, arts visuals i digital-performatives al Delta de l’Ebre. Els resultats es mostraran durant el Festival d'enguany, del 24 al 27 d’agost, a diverses poblacions de les Terres de l’Ebre.

Més informació

Sala Fènix estrena la 2a temporada de DOPALAND l’1 de març

DOPALAND és una obra de teatre d'Edu Manzanares sobre el desig, la fantasia, la felicitat i la societat de consum que s'estrena l'1 de març i estarà en cartellera fins al 19 de març a la Sala Fènix.

Més informació

3a edició d’Scale4Impact de Ship2B, programa d’acceleració per a projectes que fomenten la inclusió social: convocatòria oberta fins al 2 d’abril

Scale4Impact és un programa d'acceleració, mentoratge i finançament per a projectes innovadors que contribueixen a la inclusió social, a través de l'educació i l'ocupació laboral. L'objectiu és dotar-los d'eines per desenvolupar el seu projecte, teixir aliances i maximitzar l'impacte. El 23 de febrer i el 13 de març organitzen dos sessions informatives.

Més informació

Procés de selecció d’Art Nou per portar la comunicació gràfica de 2023: convocatòria oberta fins al 27 de febrer

Art Nou és un esdeveniment d'art emergent que busca incorporar a la seva plantilla un dissenyador jove menor de 35 anys per realitzar la comunicació gràfica d'enguany.

Més informació

La Fundació Diverse busca projectes que contribueixin a la integració social d’infants en risc d’exclusió: convocatòria DGrow oberta fins al 12 de març

La convocatòria DGrow busca projectes en fase de desenvolupament que contribueixin a la integració social d’infants d’entre 0 i 12 anys i en risc d’exclusió social. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 12 de març.

Més informació

Ajuts Next Generation a les infraestructures d’arts escèniques i musicals: convocatòria oberta fins al 3 de març

El Departament de Cultura i l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) han obert la convocatòria d'ajuts per a modernitzar els sistemes d'il·luminació, d'àudio, vídeo, etc., d'espais destinats a les arts escèniques i la música i ubicats a Catalunya. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 3 de març.

Més informació

Descobreix la programació de la 13a edició del FLIC Festival de l’11 i el 12 de març

L'11 i el 12 de març arriba una nova edició del Festival de literatura i arts infantil i juvenil al Disseny Hub de Barcelona amb tallers i experiències literàries.

Més informació

“Desconcerto” d’Orthemis Orquestra arriba a Castelldefels el 24 de febrer

“Desconcerto” barreja música, teatre, humor i espectacle, una experiència única. El divendres, 24 de febrer, a les 20 h al Teatre Plaza de Castelldefels.

Més informació

The Green Parrot, atorgada amb la beca Santander Emplea

La Fundación Banco Santander ha atorgat The Green Parrot amb una de les 10 beques Santander Emplea, en el marc de la 9a convocatòria, per ampliar el seu equip de treball amb joves especialitzats en gestió cultural.

Més informació

Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica de Revela’t: convocatòria oberta fins al 14 de març

Revela't posa a disposició de vuit fotògrafs un espai de treball durant una setmana, del 4 a l’11 de juny, amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi artístic. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 14 de març.

Més informació

Inscripcions obertes per assistir a l’Experimental Photo Festival 2023

Experimental Photo Festival acollirà a més de 300 fotògrafs d'arreu del món durant cinc dies, del 19 al 23 de juliol, per aprendre, compartir i debatre sobre la fotografia experimental.

Més informació

No et perdis el musical ‘The Prom’ d’IAB: 15, 16 i 17 de febrer

'The Prom' és una obra de teatre musical de celebració, acceptació, amor i amistat interpretada pels alumnes de l'Institute of the Arts Barcelona. Ja pots reservar les entrades pels dies 15, 16 i 17 de febrer.

Més informació

L’APGCC amplia el termini de la convocatòria de l’Acceleradora de Projectes Culturals: convocatòria oberta fins al 19 de febrer

L'Associació de professionals de la Gestió Cultural busca afavorir la professionalització i la innovació de projectes culturals. El programa s'adreça a projectes legalment constituïts, en procés de creació i amb una proposta de valor innovadora. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 19 de febrer.

Més informació

Ja pots sol·licitar els ajuts Impulsa’t de la Federació d’Ateneus de Catalunya: convocatòria oberta fins al 20 de febrer

El programa d'ajuts IMPULSA’T de la Federació d’Ateneus de Catalunya dona suport econòmic a totes les entitats federades amb la finalitat de programar tallers, exposicions, actuacions en viu, etc., en el marc de dues modalitats: Impulsa't ordinari i dansa. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 20 de febrer.

Més informació

Què és el Projecte Ètic i Solidari de Banc Sabadell?: convocatòria oberta fins al 24 de març

El Banc Sabadell ofereix ajudes econòmiques a projectes solidaris i entitats sense ànim de lucre amb l'objectiu de promoure la cooperació i l'acció social. El pròxim 23 de febrer a les 10 h, organitzen una sessió informativa per resoldre tots els dubtes. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 24 de març.

Més informació

Consulta les subvencions de cultura popular i tradicional de la Diputació de Girona: convocatòria oberta fins al 23 de febrer

La Diputació de Girona ha obert la convocatòria de subvencions per a entitats i associacions de cultura popular i tradicional catalana en el marc del programa "Identitats, arrels i tradicions". El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 23 de febrer.

Més informació

Consulta les subvencions de cultura popular i tradicional de la Diputació de Barcelona: convocatòria oberta fins al 28 de febrer

La Diputació de Barcelona ha obert la Convocatòria de Subvencions per a entitats culturals sense ànim de lucre que organitzin activitats de cultura popular i tradicional. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 28 de febrer.

Més informació

Programa B-Value de Ship2b: convocatòria oberta fins al 19 de febrer

El Programa B-Value de ship2b impulsa la transformació del sector social a través de la innovació amb premis pro-bono i ajudes econòmiques de fins a 75.000€. L'objectiu és millorar la visió estratègica, dissenyar nous models de generació d'ingressos i professionalitzar la proposta de valor per a projectes socials.

Més informació

8a edició del Festival de Murals i Art Rural Gargar: convocatòria oberta fins al 10 de febrer

El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, que vol difondre la cultura artística al món rural, fent de Penelles un referent. El termini per presentar les candidatures (pintors, il·lustradors, artistes, muralistes...) estarà obert fins al 10 de febrer.

Més informació

Workshop en tallers de fusters: Viu el procés de redisseny de tres mobles

En quatre jornades s'examinen 3 tipologies de mobles antics, per tal de conèixer els conceptes i les idees essencials de cada peça de mobiliari. A més de participar en el procés de creació del moble, manipulant les eines i les fustes per dur a terme la feina.

Més informació

Beques Barcelona CREA 2023: convocatòria oberta fins al 9 de febrer

L'Ajuntament de Barcelona ofereix 175 beques amb una dotació de 6.000€ cadascuna a processos de creació, recerca, experimentació, documentació i innovació artística.

Més informació

El fotollibre “Brians. Mujeres invisibles” ven el 52% dels seus exemplars

Una iniciativa del projecte Traspassant l'objectiu de la Fundació Setba que reivindica la fotografia com a eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris de Catalunya.

Més informació

Africa Moment participa en el projecte europeu “Digital Leap”

L'Institut Ramon Llull ha seleccionat Africa Moment per participar en el projecte "Digital Leap", una iniciativa digital per als professionals de la dansa i el circ.

Més informació

Oberta la convocatòria de LUMÍNIC Festival 2023: convocatòria oberta fins al 5 de febrer

Ja s'ha obert la quarta convocatòria de LUMÍNIC, el Festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès, que tindrà lloc entre juny i juliol del 2023. La temàtica de l'edició d'enguany és "Les construccions de la fotografia". El termini per presentar les candidatures finalitza el 5 de febrer.

Més informació

Participa en la 9a edició del Barcelona Gallery Weekend: convocatòria oberta fins al 13 de febrer

Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment anual que reuneix galeries d'art i col·leccionistes de la capital catalana. Enguany, la novena edició se celebrarà entre el 14 i el 17 de setembre. El termini per presentar les candidatures finalitza el 13 de febrer.

Més informació

Consulta els préstecs de l’ICF

L’Institut Català de Finances ofereix préstecs, avals i capital de risc a start-ups, microempreses, pimes i grans empreses amb l'objectiu de donar suport financer a projectes culturals i digitals en fases inicials.

Més informació

Beca Finestres d’assaig per a escriptors: convocatòria oberta fins al 28 de febrer

La Llibreria Finestres ofereix quatre beques d'assaig, en català i castellà, de 25.000 € cadascuna per a escriptors amb projectes de no ficció. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 28 de febrer.

Més informació

Consulta la Convocatòria General de Subvencions 2023: convocatòria oberta fins al 26 de gener

L'Ajuntament de Barcelona ha obert la Convocatòria General de Subvencions per a projectes culturals que desenvolupin la seva activitat a la ciutat de Barcelona o a un dels seus districtes i durant l'any en curs. Consulta les bases per inscriure't en una de les 17 categories de l'àmbit cultural i de l'educació. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 26 de gener.

Més informació

Inscripcions obertes del CREAMEDIA 2023 fins al 31 de gener

El CREAMEDIA és un programa creat per donar suport a la creació d'empreses del sector de les indústries creatives i culturals. Hi col·laboren el Departament de Cultura, el Servei de Desenvolupament Empresarial de l'ICEC, Barcelona Activa, PAC, la Fundació Carulla i l'ESCAC.

Més informació

L’APGCC presenta una acceleradora per impulsar projectes innovadors: convocatòria oberta fins al 22 de gener

L'Associació de professionals de la Gestió Cultural ha obert una convocatòria per afavorir la professionalització i la innovació de projectes culturals. El programa està valorat en 1.800€, però disposen de bonificacions i subvencions que podeu consultar en el següent enllaç.

Més informació

La Comissió Europea reconeix Pablo González, fundador de Vozes, com un dels dotze “Herois Europeus”

Taller de Músics rep la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts que concedeix el Ministeri de Cultura

El Govern ha distingit 33 personalitats i entitats de la cultura que han destacat per la seva creació artística i cultural; la difusió de l'art o la conservació del patrimoni artístic.

Més informació

Cicle de teatre #memòriahistòrica2022 de Sala Fènix

Fins al 18 de desembre podeu gaudir a la Sala Fènix del cicle de Memòria Històrica amb tres espectacles i tres històries. El dissabte, 17 de desembre, se celebra l'últim col·loqui post-funció a càrrec de Jordi Barra.

Més informació

La Carpa Revolució participa en les Jornades Garraf Actua (19 i 20 de desembre)

Les Jornades se centraran en els objectius que s'emmarquen en el programa Garraf Actua, que respon a la necessitat de donar visibilitat i promocionar els professionals i les empreses relacionades amb les arts escèniques i creatives de la comarca. Les trobades s'adreçen a representants polítics i tècnics de les administracions locals de les àrees de promoció econòmica i cultura, associacions, gestors culturals, artistes, professionals i empreses del sector en general.

Més informació

Oberta la convocatòria de LUMÍNIC Festival 2023

Ja s'ha obert la quarta convocatòria de LUMÍNIC, el Festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès, que tindrà lloc entre juny i juliol del 2023. La temàtica o concepte vertebrador de la pròxima edició del LUMÍNIC i sobre el qual es proposa vincular els projectes d’aquesta convocatòria és "Les construccions de la fotografia". El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 5 de febrer de l'any que ve.

Més informació

Gala dels Premis Ateneus 2022 el 20 de desembre al Disseny HUB

El 20 de desembre a les 19 h es lliuraran els Premis Ateneus 2022 al Disseny Hub de Barcelona que reconeixen la creativitat, l'originalitat i la promoció de la cultura al territori. Mag Lari conduirà l'acte i l'Acadèmia del cinema català rebrà el Premi Honorífic.

Més informació

Sol·licita els Préstecs Participatius Cultura de l’Institut Català de les Empreses Culturals

Si ets una empresa que es dedica a la creació de productes i/o serveis digitals interactius relacionats amb la cultura, ja pots sol·licitar els Préstecs Participatius Cultura de l'ICEC.

Més informació

Cites dels ponents de la Trobada de la Comunitat IMPULSA: “Explorant fonts de finançament cultural”

Quins factors són clau perquè les empreses s’impliquin en iniciatives culturals? Quines fórmules de finançament existeixen més enllà de les subvencions?

A continuació, us podeu descarregar el recull de les idees clau que es van dir a la trobada de la Comunitat IMPULSA del 28 de novembre.

Descarregar PDF Descarregar

Cloenda del Festival Wallay 2022 el 27 de novembre a les 18.30 h al Caixaforum

El diumenge, 27 de novembre, a les 18.30 h se celebra la cloenda del Festival Wallay 2022 amb l'emissió de la pel·lícula "No u turn" del director Ike Nnabue i un debat amb periodistes i crítics de cinema.

Més informació

3a edició de “creación | reflexión | cuerpo” d’Africa Moment del 3 a l’11 de desembre

Programa de formació dirigida a professionals de les arts escèniques, el cos, les arts vives i la música que tindrà lloc del 3 a l'11 de desembre al centre de creació de dansa i arts vives Graner de Barcelona.

Més informació

Residències de creació i de llegendes de Teatre Nu: convocatòria oberta fins al 30 de novembre

Teatre Nu ha obert la convocatòria de la tercera edició de residències de creació artística i la segona edició de llegendes per a artistes amb projectes en procés de construcció que vulguin treball en un entorn tranquil, a Sant Martí de Tous (Anoia), durant 10 dies.

Més informació

Arrenca la 29a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, fins al 4 de desembre

Si t'agrada el cinema independent, tens l'oportunitat de gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l'autor, la diversitat i la reflexió a diferents espais de Barcelona: Filmoteca, Cinema Maldà, Teatre CCCB, Zumzeig, entre d'altres.

Més informació

Open call Revela’t 2023: convocatòria oberta fins al 20 de desembre

La convocatòria està destinada a fotògrafs que tinguin un projecte analògic vinculat al tema "Camins". Se seleccionaran tres guanyadors que exposaran el seu treball al Festival Revela't que tindrà lloc del 3 al 18 de juny de 2023.

Més informació

Nova edició del Poblenou Open Night el 25 de novembre

El 25 de novembre a les 19 h, Poblenou Urban District ofereix activitats, exposicions, tallers, concerts i propostes gastronòmiques per descubrir l'entorn i la comunitat cultural que conforma aquest barri de Barcelona.

Més informació

Cultura i Conflicte estrena “Moriu-vos” al Temporada Alta el 10 de novembre

El dijous, 10 de novembre, Cultura i Conflicte estrena Moriu-vos al Temporada Alta, un espectacle sobre la rebel·lió contra l'edatisme, centrat en la vellesa, la memòria, el passat i els records.

Més informació

Inscriu el teu documental a la 26a edició de DocsBarcelona: convocatòria oberta fins al 12 de desembre

La 26a edició de DocsBarcelona tindrà lloc entre el 19 i el 28 de maig de 2023. Els requisits per presentar els documentals es poden consultar a la seva pàgina web, però destaquen, entre d'altres, que no s'hagin emès per televisió, ni que hagin participat en altres festivals de Barcelona.

Més informació

“Dopaland” d’Eu Manzanares fins al 27 de novembre a la Sala Fènix

Dopaland és una història entorn del desig i la seva relació amb la societat de consum que ens situa en un parc temàtic. Fins al 27 de novembre, de dimecres a diumenge a les 20 h, no us podeu perdre aquesta obra de teatre interpretada per Felipe Cabezas, participant de l'última edició del PIC.

Més informació

4a edició del Festival de Flamenc de Girona (FlamenGI) de l’11 al 27 de novembre

La 4a edició del festival se celebrarà de l’11 al 27 de novembre a diferents espais de la ciutat de Girona i està dirigit tant al públic coneixedor
de la cultura flamenca, com a aquells que hi puguin estar interessats a saber-ne més.

Més informació

Programa Acció de Cap de Dones Visuals: Convocatòria oberta fins al 4 de novembre

El programa està adreçat a les caps d’equip com directores de fotografia, muntadores, tècniques de so, compositores de bandes sonores i efectes especials que siguin sòcies de Dones Visuals.

Més informació

Inauguració de l’exposició fotogràfica de Passenger Tales el 4 de novembre al Centre LGTBI de Barcelona

El 4 de novembre a les 18 h, el Centre LGTBI de Barcelona (C/ Comte de Borrell, 22) acull l'exposició del projecte de mediació artística que utilitza la fotografia participativa amb l’objectiu de fomentar una transformació entre les persones del col·lectiu de persones migrants sol·licitants d’asil per LGTBIQ+.

Més informació

Flic Festival, fira de les arts literàries, del 19 al 20 de novembre al Museu del Disseny

Flic Festival de literatura i arts infantil i juvenil celebra el cap de setmana del 19 i 20 de novembre una nova edició amb activitats, tallers i experiències literàries per a tota la família.

Més informació

Inauguració del Museu Internacional dels titelles de Catalunya el 19 de novembre

El dissabte, 19 novembre, s'obre el Museu Internacional de titelles de Catalunya a Palau-solità i Plegamans, concretament a la masia Can Falguera, amb actuacions en directe i visites guiades.

Més informació

Torna la 10a edició de Choreoscope, el Festival de Cinema de Dansa de Barcelona, del 18 al 23 d’octubre

El dimarts, 18 d'octubre, s'inaugura la desena edició de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa, a la Filmoteca de Catalunya. Durant sis dies, es podran veure més de 50 curtmetratges, entrevistes, actuacions en viu, masterclasses... de 26 països diferents a diferents localitzacions de Barcelona.

Més informació

Espronceda, Institut d’Art i Cultura organitza un simposi sobre NEB LAB Cultura Sostenible el 20 d’octubre

Espronceda, Institut d'Art i Cultura és soci de la Nova Bauhaus Europea i per celebrar-ho organitzen un simposi sobre la creació d’ecosistemes i models culturals sostenibles.

Més informació

Premi Francesc Candel de la Fundació Carulla: convocatòria oberta fins al 27 d’octubre

El Premi Francesc Candel de la Fundació Carulla vol impulsar un projecte artístic realitzat en una organització social que busca com a finalitat la cohesió social, des de la inclusió de persones migrades amb una trajectòria de dos anys. La dotació econòmica del guanyador és de 15.000 euros.

Més informació

Torna el 48H Open House el 22 i 23 d’octubre, una cita pels amants de l’arquitectura

Més de 200 edificis de Barcelona i altres poblacions s'obren al públic el 22 i 23 d'octubre amb l'objectiu de donar a conèixer i gaudir de les ciutats a través de la seva arquitectura.

Més informació

15a edició del SWAB Barcelona Contemporary Art Fair del 6 al 9 d’octubre

SWAB és la fira d'art contemporani de Barcelona que reuneix 300 artistes i 80 galeries internacionals al Pabelló Italià de la Fira de Montjuïc durant quatre dies, del 6 al 9 d'octubre.

Més informació

Nova temporada de Concerts a Cegues a Girona

Del 22 d'octubre al 27 de novembre, diverses localitzacions patrimonials de referència de la ciutat de Girona seran l'escenari de concerts sorpreses.

Més informació

Revela’t celebra el Photobook Day l’1 d’octubre a Vilassar de Dalt

Revela't celebra el seu desè aniversari l'1 d'octubre a Vilassar de Dalt amb una programació dedicada al sector del fotollibre amb música, foodtrucks, conferències i molt més.

Més informació

Torna la 29a edició de l’Alternativa del 18 de novembre al 4 de desembre

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, que promou la independència creativa de l'autor, se celebra entre el 18 de novembre i el 4 de desembre al CCCB, el MACBA, la Filmoteca de Catalunya, el cine cooperatiu Zumzeig i el cinema Maldà.

Més informació

Torna la 6a edició del Festival Internacional de Fotografia InCadaqués fins al 9 d’octubre

InCadaqués és una trobada fotogràfica internacional que se celebra entre el 30 de setembre i el 9 d'octubre. Col·leccionistes i artistes es troben als bars, galeries d'art, restaurants i monuments del poble costaner de Cadaqués per intercanviar i reflexionar sobre l'art.

Més informació

“Desconcerto” d’Orthemis Orquestra al Teatre Condal a partir del 9 d’octubre

Guanyador de quatre premis internacionals, "Desconcerto" és el segon projecte d'Orthemis Orquestra que es podrà veure al Teatre Condal només durant cinc dates seleccionades: 9/10, 16/10, 23/10, 30/10 i 1/11.

Més informació

Arxipèlag 2022 de Dones Visuals: Convocatòria oberta fins al 17 d’octubre

Arxipèlag 2022 busca artistes i cineastes que vulguin homenatjar a directores inspiradores a partir de la creació d'una peça artística que estableixi un diàleg cinematogràfic i reivindiqui els espais cinèfils.

Més informació

Africa Moment participa en la 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic el 16 de setembre

Africa Moment és la primera trobada internacional d'arts escèniques de l'Àfrica contemporània creada a Espanya. El 16 de setembre a les 22.15 h a l'auditori Atlàntida de Vic, Betina Quest oferirà un concert exclusiu en el marc de la 34a edición del Mercat de Música Viva.

Més informació

3a edició de la #ConvoNadine22: convocatòria oberta fins al 30 de setembre

La Fundació Nadine aposta per fomentar l'estabilitat laboral i el benestar emocional entre els artistes joves a través de la #ConvoNadine2022. Se seleccionaran 6 projectes que generen impacte social o ambiental, amb una inversió de fins a 12.000€/ projecte i un Programa d'incubació artística de sis mesos.

Més informació

Torna la 8a edició del Barcelona Gallery Weekend del 15 al 18 de setembre de 2022

Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment anual que reuneix 32 galeries d'art, 60 artistes i col·leccionistes a la capital catalana. Podeu consultar tota la programació i les ubicacions a la seva pàgina web.

Més informació

Últims dies per inscriure’s al viatge cultural de l’Associació per a l’Estudi del Moble als Països Baixos

L'Associació per a l'Estudi del Moble organitza del 29 de setembre a l'1 d'octubre de 2022 un viatge cultural per descobrir el patrimoni i el col·leccionisme d'art dels Països Baixos amb diferents visites a equipaments culturals del país de la mà de Hans Piena, conservador i expert en mobiliari i Mónica Piera, directora del projecte Fusta Moble Sostenibilitat.

Més informació

Convocatòria oberta – Beques Fundació Güell: arts visuals, música i recerca en l’estudi de la música

Les beques de la Fundació Güell volen ser un estímul per als joves en el perfeccionament de la tècnica i en l’aprofundiment per a la investigació.
Comprenen tres àmbits: arts visuals, música, recerca en l'estudi de les arts.
Cada beca té una remuneració econòmica de 4.000€. El termini d'inscripció d’enguany està obert fins al 18 de setembre de 2022.

Més informació

Concert de La Monde Flameca. 31 de juliol al 60è Festival de Porta Ferrada

El duet de folk mediterrani Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach porten el repertori del seu nou disc, Diëresis, al 60è Festival de Porta Ferrada, en el marc del cicle Delicatessen que es programa a la sala Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols.

Més informació

Presentació de la publicació “El moble, també qüestió de dones” de l’Associació per a l’Estudi del Moble. 13 de juliol a les 18.30 h a la Biblioteca Francesca Bonnemaison

Amb motiu de la celebració de l’activitat El moble, també qüestió de dones, que va tenir lloc entre el 30 de juny i el 2 de juliol del 2021, es presenta la publicació monogràfica, que inclou els articles elaborats pels conferenciants de la jornada. Durant la presentació, es conversarà amb alguns dels autors. En finalitzar l’activitat s’entregarà la publicació als assistents a la jornada de 2021 i es posarà a la venda per a qui desitgi adquirir-la. La publicació ha estat coeditada per l’Associació per a l’Estudi del Moble i el Museu del Disseny de Barcelona.

Més informació

VII Jornada Internacional Educació i Titelles al Museu Internacional del Titella a Catalunya – 11 de juliol

En aquesta jornada, els conferenciants internacionals parlaran dels titelles com a recurs per gestionar les emocions post-pandèmiques i les que genera la guerra.

Més informació

El 9 de juliol torna a Bellestar (Alt Urgell) Els Set Inferns, el Festival de Jazz Folk del Pirineu

Els Set Inferns tindrà lloc el dissabte 9 de Juliol de 2022. Bellestar s’omplirà d’artistes, amants de la música i la dansa, i entusiastes del jazz i el folk. El públic tindrà diferents canals de participació, des d’una implicació directa a través del tallers de format reduït, la interacció a través dels tallers i concerts de danses i de concerts de diferents estils musicals.

Més informació

Jornada de presentació de les subvencions NGEU per ampliar l’oferta cultural en àrees no urbanes – 29 JUNY

El Departament de Cultura organitza el pròxim dimecres 29 de juny una jornada de presentació de la convocatòria de subvencions per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes amb càrrec als Fons Next Generation UE. Va especialment adreçada al tercer sector cultural i al sector públic del Departament de Cultura. El format serà virtual a través d’una retransmissió en directe al canal de YouTube del Departament.

Més informació

Cinema Lliure torna les nits d’estiu del 29 de juny a l’11 d’agost a les platges de Catalunya

El millor cinema a les nits d'estiu torna a la platja! La 11a edició de Cinema Lliure a la platja se celebrarà del 29 de juny a l'11 d'agost a les platges de la Barceloneta, El Prat, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Palamós i Tossa de Mar. Podeu consultar tota la programació a la seva pàgina web.

Més informació

Nova edició del FAD Forum el 17 de juny: descompte exclusiu per a la Comunitat IMPULSA

El FAD Forum (Foment de les Arts i el Disseny) és una jornada de xerrades i masterclasses sobre Intel·ligència Artificial de l'escena creativa actual. Els projectes de la #ComunitatIMPULSA disposeu d'un 20% de descompte. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb comunicacio@fundaciocatalunyacultura.cat

Més informació

Residència Africa Moment: Convocatòria oberta fins al 12 de juny

Africa Moment ha obert la convocatòria de residència AM22 per a 2 artistes iberoamericans especialitzats en afrodescendència i pobles originaris. Tens fins al 12 de juny per enviar la teva candidatura al correu electrònic: produccion@africamoment.org

Més informació

REAL-IN Barcelona – Laboratori creatiu i Convenció professional d’ESPRONCEDA Center of Art & Culture, el 25 i 26 de maig

REAL-IN Barcelona s'enfoca en la innovació dels festivals de música i organitza el dia 25 de maig un Laboratori creatiu, de 16 h-18 h, i el dia 26 una Convenció, d'11 h-18 h seguits d'un concert/experiència de la mà del grup Verlatour, grup artístic en residència, els dos dies. Cal inscripció prèvia.

Més informació

Bridge 48 celebra el seu primer festival de música el diumenge 28 de maig

La productora musical Bridge 48 celebra el seu primer festival de música amb 10 hores d'activitats molt variades com food trucks; mostres d'art; moda; experiències immersives; performances, etc. L'esdeveniment tindrà lloc el diumenge, 28 de maig, a l'espai Utopia 126 del Poblenou.

Més informació

Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals de la Fundación BBVA: Convocatòria oberta fins al 28 de juny

Les beques Leonardo de la Fundación BBVA volen donar suport a 55 projectes d'investigadors i creadors culturals en una fase intermèdia, entre 30 i 45 anys, i amb una producció científica, tecnològica o cultural innovadora.

Més informació

Taula rodona “Inversors i startups, una mirada a les oportunitats del sector del videojoc a Catalunya” el dimarts 17 de maig

Si t'interessa el sector dels videojocs, no et pots perdre l'esmorzar de finançament amb tres fundadors d'start-ups que debatran sobre els orígens del gaming a Catalunya, la situació actual i les potencialitats de futur.

Més informació

Open House Barcelona participa en el “Model. Festival d’arquitectures” del 5 al 15 de maig

- Dijous, 5 de maig, a les 18h a la llibreria La Capell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb el llançament de "Radiomedia Arquitectura".
- Dissabte, 7 de maig, a les 18h a Casa Seat amb "Música per Arquitectura".
- Del 9 al 15 de maig, tindreu l'oportunitat de descobrir llocs sorprenents amb "Espais Ocults".

Més informació

Artistic Consultancies de DocsBarcelona: convocatòria oberta fins al 12 de maig

DocsBarcelona ofereix consultories en línea per a projectes audiovisuals que es troben en la primera fase d'edició (rough cut). L'objectiu és mostrar la feina a experts internacionals que puguin ajudar a millorar el resultat final de la pel·lícula.

Més informació

Art For Change de Fundació la Caixa: Convocatòria oberta fins al 31 de maig

"ArtForChange" fomenta projectes liderats per a col·lectius en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu d’afavorir una transformació social. Ofereixen un ajut no superior a 25.000 € (no pot superar el 75% del cost total del projecte).

Més informació

Call for Startups CM Málaga: Convocatòria oberta fins al 4 de maig

Culture & Museums International Tech Forum ha posat en marxa la iniciativa "Call for startups" amb l'objectiu de reconèixer les solucions que aporten les respecte la digitalització de la cultura.

Més informació

Exposició “Cucacaia” de la Destil·leria fins al 7 de maig

Exposició homenatge a l'artista Margarita Feixas, dissenyadora i creadora artística. Apropeu-vos fins al 7 de maig a la seu de la Destil·leria de Mataró!

Més informació

Workshop becat Fundació Èpica de la Fura dels Baus: Convocatòria oberta fins al 30 d’abril

Supervivència vs Resiliència és un workshop reflexiu, diruptiu i innovador destinat a artistes, científics i tecnòlegs. El projecte becat i presencial tindrà lloc entre el 30 de maig i l'11 de juny a la seu de Badalona.

Més informació

Residència artística Corralito x TNT 2022: Convocatòria oberta fins al 26 d’abril

El Corralito, Centre de Creació Artística de Terrassa, conjuntament amb el Festival TNT, Terrassa Noves Tendències, han obert la convocatòria de residències artístiques per a tres artistes contemporanis individuals o col·lectius de qualsevol disciplina artística, excepte escultura i música, durant un període de dos mesos.

Més informació

II Premis Els Temps de les Arts: Convocatòria oberta fins al 30 de juny

El Temps de les Arts és un portal digital que premia el valor artístic i patrimonial i la transformació social de projectes culturals impulsats durant 2021-2022 en tots els territoris de parla catalana.

Més informació

Subvenció Districte Cultural de l’Ajuntament d’Hospitalet: Convocatòria oberta fins al 26 d’abril

Sol·licitud de subvencions generals i puntuals per a persones físiques i entitas que desenvolupin programes, projectes i activitats en el marc del districte cultural.

Més informació

Tiina, nou programa d’inversió d’impacte de la Fundación Carasso i Ship2B: Convocatòria oberta fins l’1 de maig

Tiina és un programa innovador que té com a objectiu preparar i financiar projectes, empreses o start-ups que promoguin la transformació social a través de l'alimentació sostenible i l'art ciutadà. La dotació econòmica és de 200.000 euros.

Més informació

Cultura i Conflicte guanya Millor Dramatúrgia/Adaptació als Premis de la Crítica

Anna Maria Ricart, membre de l'equip de Cultura i Conflicte, s'ha endut el guardó a Millor Dramatúrgia/Adaptació als Premis de la Crítica per "Encara hi ha algú al bosc".

Més informació

El diari Núvol celebra el seu desè aniversari

Núvol, el diari digital de cultura en català, ha fet 10 anys. L'equip s'ha marcat el repte d'arribar als 1.000 subscriptors. Consulta les tarifes a l'enllaç de sota!

Més informació

2a edició residències de creació Teatre Nu: Convocatòria oberta fins al 4 d’abril

El Teatre Nu és una companyia de teatre centrada en la creació artística, la programació, la pedagogia i la recerca. Fins al 4 d'abril, està oberta la segona convocatòria de residències de creació per a artistes i creadors que tinguin algun projecte entre mans.

Més informació

Vota Muom en els Premis de la Música Independent (MIN)

Muom és un grup vocal que s'especialitza en el cant d'harmònics i experiències immersives. El seu nou disc "Terra", editat per Microscopi, ha estat nominat en els Premis de la Música Independent (MIN). Vota'ls a l'enllaç de sota!

Més informació

Crida a l’acció Dones Visuals: Convocatòria oberta fins al 28 de març

Des de Dones Visuals impulsen iniciatives de visibilitat i lideratge de dones en el sector audiovisual. Actualment tenen dues convocatòries obertes "AccióProducció" i "AccióCurts", uns programes d'assessorament i formació per projectes audiovisuals en fase d'escriptura o desenvolupament. Teniu fins al 28 de març per enviar la vostra candidatura!

Més informació

Taller de creació fotogràfica Cinema en curs: inscripcions fins al 14 de març

Si tens entre 15 i 19 anys, Cinema en Curs t'ofereix un curs gratuït de tres mesos sobre creació fotogràfica "Mira, fotografia, exposa!" als centres cívics dels barris de Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí. Teniu temps per inscriure-us fins al 14 de març!

Més informació

Mironins, Premi Gaudí a la millor pel·lícula d’animació

Mironins és un projecte transmèdia que té com a protagonistes tres gotes dels quadres de Joan Miró. Els Premis Gaudí, uns guardons que demostren el talent del sector audiovisual català.

Més informació

Els Tallers Immensiva ja són una realitat gràcies a Espronceda, BBVA i Fundació Antigues Caixes Catalanes

Aquests tallers, que tindran lloc durant tot el mes de març, tenen l’objectiu de fomentar l’accés a nous llenguatges artístics entre joves estudiants i artistes de centres d’educació secundària i les universitats de Barcelona.

Més informació

11a edició residències creatives Eufònic: Convocatòria oberta fins al 30 de març

Eufònic és un festival d'arts visuals i sonores de les Terres de l'Ebre. La convocatòria de la 11a edició, que tanca el 30 de març, pretén donar suport i impulsar la creació artística. Els resultats es mostraran en el marc del festival que tindrà lloc del 25 al 28 d'agost a espais naturals de la zona de l'Ebre.

Més informació

Pallapupas forma part del ClowNexus, un projecte europeu destinat a persones amb demència i trastorn de l’aspectre autista

Pallapupas, associació de pallassos d'hospital, forma part del ClownNexus, una iniciativa de vuit entitats europees que vol apropar disciplines artístiques a gent gran amb demència i nens amb transtorn de l'espectre autista (TEA).

Més informació

Residència de Creació i d’Experimentació Fotogràfica Revela’t: Convocatòria oberta fins al 25 d’abril

Festival Revela't és el primer festival dedicat a la fotografia analògica. De l'11 al 18 de setembre tindrà lloc la Residència de Creació i d'Experimentació Fotogràfica, una setmana d'immersió amb altres fotògrafs internacionals. Podeu enviar la vostra candidatura fins al 25 d'abril!

Més informació

Comunicació Gràfica Art Nou 2022: Procés de selecció obert fins al 27 de febrer

Art Nou és un esdeveniment d'art emergent organitzat per Art Barcelona (Associació de Galeries) que se celebra entre l'1 de juliol i el 3 de setembre a Barcelona i Hospitalet de Llobregat. Han obert, fins al 27 de febrer, un procés de selecció per buscar un dissenyador menor de 35 anys que realitzi la comunicació gràfica de la 11a edició.

Més informació

Publicació del fotollibre “BRIANS: mujeres invisibles” de Fundació Setba el 9 de març

Una iniciativa del projecte Traspassant l'objectiu que reivindica la fotografia com a eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris de Catalunya.

Més informació

Tallers pedagògics Festival Mixtur: Convocatòria oberta fins al 31 de març

El Festival Mixtur de nova creació sonora ha obert la convocatòria dels seus Workshops 2022 que tindran lloc a l'octubre amb artistes reconeguts a nivell internacional. Les temàtiques dels tallers són composició i experimentació sonora, improvisació i interpretació. La data límit per presentar les candidatures és el 31 de març.

Més informació

8a edició Barcelona Gallery Weekend: Convocatòria oberta fins al 4 de març

Barcelona Galery Weekend és un esdeveniment anual que reuneix galeries d'art i col·leccionistes. Enguany, la vuitena edició se celebrarà entre el 15 i el 18 de setembre. Podeu consultar les bases de la convocatòria a la seva pàgina web. Teniu fins al 4 de març per enviar la vostra candidatura!

Més informació

12a edició Premis Setba 2022: Convocatòria oberta fins al 27 de maig

Fundació Setba és una entitat que genera espais d’inclusió social a través de la cultura. D'entre les múltiples iniciatives, actualment tenen oberta la convocatòria de la 12a edició del certamen de pintura per a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que siguin residents a Catalunya.

Més informació

4a edició Campus DocsBarcelona: Convocatòria oberta fins al 24 de febrer

DocsBarcelona és un projecte que visibilitza i reivindica el món documental. La 4º edició del Campus és una formació pràctica, a través de mentories i tallers personalitzats, que busca orientar llargmetratges en desenvolupament amb l'objectiu d'internacionalitzar-los i aconseguir finançament. Teniu fins al 24 de febrer per enviar la vostra candidatura!

Més informació

Exposició d’Art Singular del 16 al 19 de febrer a la Sala Parés

Art Singular és una iniciativa de la Fundació Josep Santacreu que visibilitza l'art realitzat per persones amb diversitat funcional. Del 16 al 19 de febrer, podeu visitar a la Sala Parés l'exposició del concurs de capses de xocalata de Casa Dalmases.

Més informació

7a edició Gargar Festival: Convocatòria oberta fins al 18 de febrer

Gargar Festival de Murals i Art Rural, guanyador del Premi IMPULSA CULTURA 2020, és una iniciativa que reivindica la vida de pagès. Enguany, el festival, ubicat a Penelles, se celebrarà entre el 29 d'abril i l'1 de maig. El termini per presentar les candidatures (pintors, il·lustradors, artistes, muralistes...) estarà obert fins al 18 de febrer.

Més informació