Tornar a actualitat Notícies

Representants del món empresarial Gironí reflexionen sobre el rol de les empreses en el sector cultural

17/10/2018

De la mà de la Fundació Lluís Coromina, el Fòrum Carlemany i amb el suport de Bonart cultural, la Fundació Catalunya Cultura ha organitzat una trobada amb empresaris de les comarques gironines per reflexionar sobre el paper del sector empresarial en el desenvolupament cultural de les societats.

El propòsit era crear un espai de trobada entre diferents agents de l'ecosistema del mecenatge cultural, on poder compartir reflexions, visions, experiències i estratègies per a vincular empresa i cultura, àmbit aquest últim que no podem entendre com a despesa sinó com a inversió, com recordava el Sr. Crous emulant l'exemple de França on la cultura és, a banda d'una font de riquesa immaterial, un important motor econòmic. Aquí es va fer palès que ens cal encara molta sensibilització social alhora que instruments com una reforma del marc legal del mecenatge que pugui fomentar la participació de la societat civil i les empreses en la cultura.

L'impacte que tenen les empreses a la societat és una inquietud present entre els empresaris de les comarques gironines, conscients de la seva responsabilitat com a agents socials. Si bé la província de Girona disposa d'una riquesa i un dinamisme cultural històric, la preocupació per la sostenibilitat de la cultura en tant que pilar del nostre progrés social és un sentiment compartit. Una idea central de la trobada va ser que l'aliança de l'empresa amb la cultura, a banda de desencadenar una sèrie d'impactes positius tant per al sector cultural com per la societat en general, ho fa també per a l'empresa, doncs ajuda a enfortir el seu vincle amb el territori, amb les seves comunitats, la fa més responsable, pot incidir en la seva innovació i creativitat, i un seguit d'aspectes que es van mencionar a la jornada.

La Fundació Catalunya Cultura va compartir amb els assistents el seu model, un model basat en la creació de vincles entre les empreses, la societat civil i la cultura que no pretén sinó crear un canvi sistèmic que aconsegueixi més sostenibilitat per al sector cultural i un lideratge empresarial més responsable a través de la cultura.