Tornar a actualitat Notícies

El Festival Itinera Parlem, Premi IMPULSA CULTURA 2021, se suma a les entitats col·laboradores de la Fundació

15/12/2023

Aquesta setmana hem signat un conveni de col·laboració amb el Festival Itinera Parlem amb l’objectiu de treballar conjuntament per fomentar la cultura a Catalunya, i enfortir la creativitat i el talent com a via de cohesió i benestar social. Aquest acord ens fa una il·lusió especial, ja que ens permet teixir complicitats amb una acció cultural que va créixer en el marc del Programa IMPULSA CULTURA de la nostra Fundació i que va ser mereixedora del Premi IMPULSA CULTURA 2021; un projecte que la Fundació ha ajudat a impulsar i amb el qual compartim amb orgull el seu èxit.

La signatura de l’acord ha anat a càrrec de la directora de la Fundació, Maite Esteve, i del director del festival, Marcel Marata. El conveni, que té una vigència d’un any, preveu accions que contribueixin a enfortir l’ecosistema cultural i creatiu d’arreu del territori i amb una especial incidència en l’àmbit local.  

El Festival Itinera Parlem és una iniciativa nascuda durant la pandèmia que ha captivat el públic amb una programació de música de petit format a poblacions  d’arreu de Catalunya de menys de 10.000 habitants. Enguany, en la seva tercera edició, aquesta proposta musical ha sumat 18.000 espectadors en els seus 200 concerts de música de 125 artistes programats des d’abril a octubre. Cal destacar, a més, que el festival ha assolit un creixement de 10.000 assistents en tres anys.  

Des de la seva creació a Catalunya l’any 2021, el projecte s’ha expandit a la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Castella-la Manxa. En els pròxims mesos arribarà també a Occitània, Sardenya i Canàries. La quarta edició del festival tindrà lloc entre el 31 d’abril i el 31 d’octubre del 2024. 

Amb aquest nou conveni, ja són 31 les aliances que hem formalitzat amb altres entitats amb les quals fem camí plegades per assolir uns objectius comuns.